Sander Dekker

sander

Sander Dekker (1975) groeide op in de Haagse wijk Transvaal  en in Zoetermeer. Hij genoot een gereformeerde opvoeding en brak met het geloof na, onder meer, de gewelddadige twisten tussen katholieken en protestanten in Noord-Ierland in de jaren tachtig. Bijbelse verhalen, zoals dat over de omgang met talenten of de wanhoop van Job, bleven hem echter fascineren.

Dekker studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden (1993-1999). Na zijn studie werd hij actief voor de VVD. Voor deze partij kwam hij in 2003 in de Haagse gemeenteraad en werd, vanaf 2006, wethouder voor Onderwijs, Jeugd en Sport. In die functie haalde hij de Wereldkampioenschappen Hockey naar Den Haag (2014). Vanaf 2010 was Dekker twee jaar wethouder van Financiën en Stadsbeheer. In die rol begon hij een ingrijpende bezuinigingsoperatie.

In 2012 haalde VVD-leider Mark Rutte Sander Dekker naar het (tweede) kabinet als een van de –relatief jonge – talenten binnen de partij. Daar kreeg hij opnieuw de Onderwijs-portefeuille , en werd ook verantwoordelijk voor het omroepbestel. In deze laatste rol bereidde hij een veel omvattende reorganisatie voor. Veel omroepen moesten daarbij fuseren.

Zondag 22 maart 2015 was Sander Dekker de leek en hield deze preek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *