Pia Dijkstra, Marco Kroon en andere prominenten in een nieuwe reeks Preken van de Leek

Komende november en december gaat in de Haagse Kloosterkerk een nieuwe reeks Preken van de Leek van start. Achtereenvolgens zullen D66-Kamerlid Pia Dijkstra, schrijfster Franca Treur, oud-commando Marco Kroon en veiligheidsdeskundige Rob de Wijk voorgaan in een middagdienst.

De serie Preek van de Leek wordt aangeboden vanuit het idee dat de Bijbel niet aan de kerk, maar aan de hele samenleving toebehoort. Spraakmakende mensen uit verschillende sectoren van de samenleving geven hun visie op een zelf gekozen thema in relatie tot de bijbel, in de vorm van een kerkdienst.

De voorganger houdt in deze kerkdienst een eigen verhaal en kan ook de liturgie een eigen invulling geven met een passende muzikale omlijsting. Na afloop is er gelegenheid tot onderling gesprek met een drankje.

Pia Dijkstra zal 5 november voorgaan, Franca Treur op 19 november, Marco Kroon op 26 november en Rob de Wijk op 3 december. Ga naar preekvandeleekdenhaag.nl voor meer details.

Eerdere voorgangers in de serie Preek van de Leek in de Kloosterkerk waren onder anderen voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer, minister Liliane Ploumen, schrijfster Rosita Steenbeek en dirigent Jan Willem de Vriend (Residentie Orkest).

De toegang is vrij. Wel wordt er gecollecteerd.

De diensten beginnen telkens om 17.00u.

De Kloosterkerk is gevestigd aan het Lange Voorhout, 2514 ED Den Haag.

Email: preekvandeleekdenhaag@gmail.com
Site: www.preekvandeleekdenhaag.nl
Telefoonnummer: 070-3461576.

Twitter: @preekvdleek070
Facebook: https://www.facebook.com/preekvandeleekdenhaag/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *